Live Αποτελέσματα

Τεχνική Ενημέρωση 80χλμ & 35χλμ – Κάσσιος Δίας 2023′

03 Μαρ, 2023

Καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν την εκκίνηση των δύο αγώνων του Σαββάτου ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες αθλητές για σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.

Καιρικές Συνθήκες

Ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένεται βροχερός με μεγάλη πιθανότητα βροχής. Σχεδόν όλα τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν βροχή χωρίς όμως να διαφαίνονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται  από  8 βαθμούς ελάχιστη εως 12 μέγιστη και προβλέπεται χαμηλή νέφωση (ομίχλη) στο ορεινό κομμάτι του αγώνα, περιμετρικά του Παντοκράτωρα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν από όλους γιατί η κίνηση σε ένα βρεγμένο και γλιστερό τερέν εγκυμονεί κινδύνους. Η διοργάνωση θα προσπαθήσει κρίνοντας και την κατάσταση των μονοπατιών βάζοντας εθελοντές σε επικίνδυνά σημεία του αγώνα να προστατέψει τους αθλητές από πτώσεις. Οπωσδήποτε και στους δύο αγώνες πρέπει όλοι να έχουν μαζί τους καλό αντιανεμικό – αδιάβροχό μπουφάν, αλουμινοκουβέρτα και για τους αθλητές των 80 χλμ.και φακό κεφαλής. Προτείνουμε ειδικά για τα 80 χλμ. και μακρύ κολάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ από τους κεντρικούς σταθμούς του Παντοκράτωρα και της Π.Περίθειας δεν θα αναχωρεί κανείς χωρίς τον υποχρεωτικό εξοπλισμό που έχει ορισθεί από τη διοργάνωση. Ιδιαίτερη προσοχή στην κατάβαση από την πρώτη κορυφή Μεταγώνα (80 χλμ) , και στην κατάβαση μετά το σταθμό του Παντοκράτωρα (80 -35 χλμ) λόγω των μεγάλων κλίσεων και της ολισθηρότητας.

 

Αναβολή Εκκίνησης – Διακοπή Αγώνα

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρξει αναβολή στις ώρες εκκίνησης των αγώνων. Η διοργάνωση θα ενημερώνει σχετικά στο χώρο της εκκίνησης και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αγώνας μπορεί να διακοπεί μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (ισχυρές καταιγίδες μεγάλης διάρκειας). Ο κάθε αθλητής θα σταματάει σε σταθμό τροφοδοσίας ώστε να είναι προστατευμένος και θα μεταφέρεται από τη διοργάνωση στην αφετηρία. Εάν τα φαινόμενα είναι παροδικά ( μικρής διάρκειας καταιγίδα) ο αγώνας θα συνεχίζεται από το σημείο διακοπής και θα καταγραφεί ο χρόνος επανεκκίνησης και θα αφαιρεθεί ο χρόνος διακοπής. Η διοργάνωση επιφυλάσσεται αν το κρίνει απαραίτητο για την ασφάλεια των αθλητών να παρακάμψει τμήματα της διαδρομής. Παρακαλούμε να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των εθελοντών γιατί πρόκειται για την ασφάλειά σας. Πάνω στον αριθμό συμμετοχής υπάρχουν δύο τηλέφωνα της διοργάνωσης που μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους σε περίπτωση ανάγκης.

Η σήμανση είναι πολύ πυκνή με κυρίαρχο χρώμα το πορτοκαλί ανά πενήντα μέτρα περίπου οπότε αν κάποιος αθλητής  αντιληφθεί ότι δεν έχει δει πορτοκαλί σημάδι η σημαιάκι η κορδέλα έργου γυρίζει πίσω μέχρι να βρει το προηγούμενο σημάδι.

Οι ώρες εκκίνησης των αγώνων είναι για τα 80 χλμ. 06:00 πμ. και για τα 35 χλμ. 09:30 πμ. Υπενθυμίζουμε ότι τα χρονικά όρια αποκλεισμού στα 80χλμ. είναι οι 20 ώρες και στα 35 οι 9 ώρες. Μέσα στο πακέτο συμμετοχής αλλά και στο site μας υπάρχει και σχετικό γράφημα που απεικονίζει αναλυτικά πάνω στο υψομετρικό προφίλ τις ώρες και τα ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός συμμετοχής σας πρέπει να είναι εμφανής σε εμπρόσθιο σημείο του σώματός ώστε να καταγραφείτε στα σημεία που έχουν ορισθεί από τη διοργάνωση ως check point. Το τσιπάκι ηλεκτρονικής καταγραφής τοποθετείτε στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού στο κορδόνι.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά το κεντρικό σταθμό στον Παντοκράτωρα οι αθλητές των 80 και 35 χλ ακολουθούν κοινή πορεία για 800μ. περίπου (κατάβαση) και εκεί θα συναντήσουν διαχωριστική ταμπέλα που χωρίζουν οι δύο διαδρομές. Τα 80 χλμ ακολουθούν την ταμπέλα με το πορτοκαλί χρώμα που αναγράφεται η απόσταση των χλμ. και παίρνουν τον χωματόδρομο αριστερά και τα 35 χλμ την μπλε ταμπέλα ακολουθώντας δεξιά πορεία στο μονοπάτι

DROP BAG

H παράδοση των drop bag μπορεί να γίνει την Παρασκευή το βράδυ 7-9  και το Σάββατο το πρωί 5:30-5:45 στην γραμματεία. Μέσα στον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής υπάρχει καρτελάκι με τον αριθμό του αθλητή που πρέπει να προσαρμοστεί στο σάκο του με δεματικό που θα του παρέχει η διοργάνωση. Για τον αγώνα των 35 χλμ. δεν προβλέπεται drop bag

Το πρωί 10 λεπτά πριν την εκκίνηση θα δοθεί σύντομή τεχνική ενημέρωση σχετικά με ότι καινούριο έχει προκύψει και θα ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις λόγω των καιρικών φαινομένων.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με έναν υγιή και ασφαλή τερματισμό

Kassios Dias Team

 

Share